Sirovi cheesecake
Hristos vaskrese!
Današnji dan je sam po sebi savršen i radostan, ali ga još savrsenijim čini ovaj divni cheesecake bez sira, skroz zdrav i verujem veoma ukusan. Nismo ga još probali jer uskršnja torta ide posle uskršnjeg ručka, a naša uskršnja torta je upravo ova lepotica. Klasika kod ovih sirovih torti je kora koja je u suštini ista, orašasti plodovi, urme, kakao, med... Fil su naravno indijski orasi, a žele od voća je, nećete verovati, napravljen od chia semenki, to vam je zdrava verzija želatina koja steže isto kao i želatin, čak i bolje. Potrebno je samo da dobro ocedite voće koje preko noći potopite sa tri kašike chia semenki. Ujutru izblendirate sa malo meda i vrlo malo preostalog soka i to vam je to.
Stiže recept!
![]() |
Sirovi cheesecake |
- 200 gr. lešnika
- 200 gr. badema
- 200 gr. urmi potopljenih u vodi na sat- dva
- 1 kašika meda
- 2 kašike kakaa
- malo cimeta
- 300 gr. indijskih oraha
- 2- 3 kašike meda
- sok od jedne pomorandže
- 4 kašike kokosovog ulja
- 1 kašika arome vanile
- 500 gr. zamrznutog crvenog voća
- 2 kašike meda
- 3 kašike chia semenki
Način pripreme:
Urme potopite u vodi na sat- dva, pre toga izvaditi kostice iz njih. Bademe i lešnike dobro usitniti i dodati im urme, med, kakao, cimet. Formirati koru u kalupu za tortu.
Za fil su vam potrebni indijski orasi koji će preko noći stojati potopljeni u vodi. Isprati ih, ocediti i u blenderu sa medom, aromom vanile, kokosovim uljem i sokom dobro izblendirati. Vodite računa o količini soka koju dodajete da ne bude previše retko. Fil ostaviti da se malo stegne u frizideru i namazati ga preko kore. Za žele masu je isto potrebno preko noći potopiti chia semenke sa voćem, a sutradan izblendirati sa malo preostalog soka i medom. Žele razliti preko fila. Ja sam tortu držala malo u zamrzivač, nekih sat vremena, kako bih bila sigurna da će mi lepo izaći iz kalupa. Držati je u frižideru pre služenja.
Prijatno, uživajte u prazniku!
Savršena!
ОдговориИзбришиJesi li pravila?
ОдговориИзбриши