Malo drugačija Cezar salata
Verujem da su vam ostala jaja od Uskrsa i da neznate šta sa njima. Imamo isti problem. Svaki put se prevarim i ofarbam više nego što je zaista potrebno. Isplaniram i da nosim kada krenemo negde u goste, ali mi se uvek vrati više nego što želim. Razmišljala sam šta bih mogla sa njima, a da je po principima našeg načina ishrane i pala mi je na pamet odlična ideja. Cezar salata, ali bez piletine, naravno umesto piletine jaja. Za ovu salatu iskoristila sam i ostatke hleba od spelte, kao i ostatke zelene salate... Kad malo bolje razmislim ova salata bi mogla da se zove salata od ostataka.
Odlično je ispala i bez problema možete da je napravite kao glavni obrok, nama je danas bila ručak, a dobro je i odmoriti se od mesa koje smo svi konzumirali ovih dana.
Mladja deca mi nisu nešto odusevljena sa zelenom salatom. Od kad je krenula sezona mislila sam da će barem Nada, koja obožava povrće u bilo kakvom obliku, grickati salatu bez problema. Međutim, kada je stavila listić u usta samo se stresla i bacila ga. Ona je danas vadila komadiće hleba i jaja iz salate , to je ručala.Vukan kao Vukan,ima veliki problem sa svim vrstama sirovog povrća, ali je ovog puta pomoću tate pojeo koliko- toliko. Pavlu se svidela salata, iako nema mesa nije mu smetalo.
Odličan ručak, lagan i brzo se pravi, preporučujem.
Mladja deca mi nisu nešto odusevljena sa zelenom salatom. Od kad je krenula sezona mislila sam da će barem Nada, koja obožava povrće u bilo kakvom obliku, grickati salatu bez problema. Međutim, kada je stavila listić u usta samo se stresla i bacila ga. Ona je danas vadila komadiće hleba i jaja iz salate , to je ručala.Vukan kao Vukan,ima veliki problem sa svim vrstama sirovog povrća, ali je ovog puta pomoću tate pojeo koliko- toliko. Pavlu se svidela salata, iako nema mesa nije mu smetalo.
Odličan ručak, lagan i brzo se pravi, preporučujem.
![]() |
Malo drugačija Cezar salata |
- 2 zelene salate
- 2 mlada crna luka
- 5- 6 kuvana jaja
- tost- hleb ili neki drugi iseckan na kockice i prepecen
- maslinovo ulje
- so
- sok od limuna
- suncokret
- peršun
Način pripreme :
Odvojiti listove zelene salate i dobro ih oprati. Iseći na sitno mladi luk, kuvana jaja na četvrtine. Kockice hleba ispeci u rerni dok ne porumene. Salatu i mladi luk zaciniti maslinovim uljem, sokom od limuna i posoliti. Dodati hleb, kuvana jaja. Preko nabacati suncokret i svež peršun.
Uživajte, prijatno!
Коментари
Постави коментар