Najlepša ovsena kaša
Moj omiljeni doručak! Mogla bih da ga jedem svaki dan i nikada mi ne bi dosadio. Probala sam razne varijante, bez kuvanja, što je odlična varijanta kada vam treba spreman doručak za ujutru, do kuvanja sa mlevenim ovsenim pahuljicama. Sve su varijante odlične ali ja najčešće spremam na ovaj način. Volim kada ih skuvam do tačke ključanja, da ne bih izgubile svoja veoma hranljiva svojstva i sve vitamine i minerale koje poseduju. Kada ih skuvam one ispuste neku svoju sluz i postanu nekako lepljive što ih čini veoma ukusnim. Probala sam ječmene i ražene na ovaj način, ali one nisu tako ukusne kao ovsene. Možete ih i mešati sve zajedno, to je najbolja varijanta.
Boban i ja smo započeli svoj zdrav način ishrane upravo sa ovim doručkom. Ja sam se skroz navukla na njega, dok se Boban nije nešto izjašnjavao. Pretpostavljam da mu je super to što dugo drži sitost, a to mu je potrebno u jutarnjim satima zbog posla. Deca su podeljenog mišljenja, Pavle je jednom pojeo sa mlevenim ovsenim, kakaom i bananom i to mu je bilo ok, ali svaki sledeći put mu se nije svidelo, Vukan ne jede, dok Nada jede sa mnom bez problema. Naseckamo voće preko, obično su to banane i jabuke, pospemo cimet preko i uživamo.
![]() |
Najlepša ovsena kaša |
Satojci za jednu osobu:
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 1 šolja mleka
- 2 šolje vode
- 1 kašičica arome vanile
- voće po izboru
- cimet
Način pripreme:
Skuvati ovsene pahuljice sa vodom, mlekom i vanilom do tačke ključanja. Ukoliko želite da vam bude sladje dodajte med, ja ne dodajem. Kada se malo prohladi dodajte voće po izboru i pospite cimet ako volite.
Prijatno, uživajte!
Коментари
Постави коментар