Pita od ovsenih pahuljica


PIta od ovsenih pahuljica


Koliko je ova zdrava ishrana u stvari jednostavna i veoma brza za pripremu.
Kada sam počinjala sa eksperimentisanjem u glavi mi je uvek odzvanjalo da će mi trebati mnogo više vremena u kuhinji nego inače. Ali kada sam malo dublje zaglibila u celu priču moje sumnje su veoma brzo bile neosnovane. Ovo je tako prosto i jednostavno da će vam čak i vreme uštedeti.

Pita od ovsenih pahuljica

Ova, nazovi pita, kako sam je nazvala, je pravi primer za to. Inspiraciju za nju našla sam na blogu Natalie s Food & Health, s tim što sam nešto dodala, a nešto izbacila. 
Pita je dobila ime po američkoj piti, jer me sam način pripreme i prhko testo od ovsenih pahuljica, neodoljivo podseća na nju.  Savršena je kada se izvadi iz rerne i jede onako topla, čak bi se i kugla sladoleda neverovatno uklopila, ja nisam probala, ali na Natalijinom blogu je preporuka.
Za ovo savršenstvo vam treba pola sata da ga ispečete i par minuta da ga smućkate i idealna je poslastica kada vam se neko najavi, a vi nemate u tom trenutku sa čim da ga poslužite. Voće može biti bilo koje, mada je meni crveno idealno, ovsene pahuljice možete zameniti ječmenim, raženim ili nekim drugim, a orašaste plodove možete dodavati po želji, ja sam ovog puta izostavila, ali se heljda u zrnu odlično uklopila.

Pita od ovsenih pahuljica

                        Sastojci:


- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 1 kašika ovsenog brašna ili nekog drugog 
- pola šolje zrna heljde
- 2 kašike meda
- malo arome vanile
- 1- 2 kašike kokosovog ulja
- 300 gr crvenog voća (maline, višnje, ja koristila )
- 2 kašike meda
- 1 kašika griza



                     Način pripreme:


Pita od ovsenih pahuljica
U posebnu činiju spojiti ovsene pahuljice, ovseno ( ili neko drugo ) brašno, med, heljdu, vanilu, kokosovo ulje i formirati koru.
Na dno posude koje ste predhodno nauljili sa malo kokosovog ulja staviti voće pomešano sa medom i grizom, jer griz će upiti tečnosti iz voća i kolač neće biti vlažan. Preko voća nabacati testo i rasporediti ga sa svih strana. Ja sam za ovu pitu koristila vatrostalnu činiju, vi možete bilo koju drugu. 
Peći nekih pola sata na 180 stepeni, dok korica ne porumeni.


                     Prijatno, uživajte!

Коментари

Популарни постови