Rođendanski cake pops

 
Rođendanski cake pops

Danas je mom srednjem sinu Vukanu 6. rođendan!
Želela sam njegovu rođendansku žurku da upotpunim i nečim zdravim, jer torte će biti klasično nezdrave. Pošto sam Nadi pravila mafine, Vukanu sam odlučila da napravim cake pos, znajući da ih deca vole, a ujedno i sebe da počastim nečim da me ne grize savest. 
Moja sestra Jasmina se bavi pripremom onih ukrasnih i popularnih torti od fondana, pravi i cake pops različitih ukusa, oblika i boja koji stvarno neverovatno izgledaju. Međutim, fondan je pun šećera, tako da u startu nije došao u obzir, a pošto je dečji rođendan razmišljala sam kako bi mogli da izgledaju i čime da se ukrase, a da bude zdravo.
Pošto je Vukanu omiljena boja zelena, odlučila sam da to bude zeleni kokos koji je bojen prehrambrenom bojom, a umesto štapića za cake pops kupila sam trske sa belo- zelenim štraftama na koje ću da nabodem kuglice. To izgleda od prilike ovako. 

Rođendanski cake pops
Možda nisu lepi kao Jasminini, ali su definitivno veoma zdravi, puni gvožđa, selena, fosfora, magnezijuma i cinka kojim obiluje indijski orah, glavni sastojak ovih cake popsa.

Rođendanski cake pops
 Sastojci za cake pops:


- 200 gr indijskih oraha
- 3-4 kašike čokoladnog tahinija
- 2 kašičice meda
- 200 gr mlevenih badema
- 1 kašika kokosovog putera ili ulja
- 2 kašičice kokosovog proteina
-  malo arome ruma
- zeleni kokos za posipanje


                   
 
Rođendanski cake pops

                
 Sastojci za čokoladni tahini:


- 3 kašike tahinija
- 1 kašika meda
- 2 kašičice kakaa


                                    







                                       Način pripreme: 


Rođendanski cake pops
Dobro oprati indijske orahe i potopiti ih preko noći. 
Napraviti čokoladni tahini od navedenih sastojaka.
U blender ili secko staviti indijske orahe, čokoladni tahini, kokosovo ulje, med, kokosov protein i aromu ruma. Dobro izblendirati i umešati mlevene bademe. Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru pa formirati kuglice. Kuglice bosti na slamčicu i uvaljati u kokos.


                                       Prijatno, uživajte!



 

Коментари

Популарни постови