Rođendanski cake pops

Rođendanski cake pops

Danas je mom srednjem sinu Vukanu 6. rođendan!
Želela sam njegovu rođendansku žurku da upotpunim i nečim zdravim, jer torte će biti klasično nezdrave. Pošto sam Nadi pravila mafine, Vukanu sam odlučila da napravim cake pos, znajući da ih deca vole, a ujedno i sebe da počastim nečim da me ne grize savest.
Moja sestra Jasmina se bavi pripremom onih ukrasnih i popularnih torti od fondana, pravi i cake pops različitih ukusa, oblika i boja koji stvarno neverovatno izgledaju. Međutim, fondan je pun šećera, tako da u startu nije došao u obzir, a pošto je dečji rođendan razmišljala sam kako bi mogli da izgledaju i čime da se ukrase, a da bude zdravo.
Pošto je Vukanu omiljena boja zelena, odlučila sam da to bude zeleni kokos koji je bojen prehrambrenom bojom, a umesto štapića za cake pops kupila sam trske sa belo- zelenim štraftama na koje ću da nabodem kuglice. To izgleda od prilike ovako.
Možda nisu lepi kao Jasminini, ali su definitivno veoma zdravi, puni gvožđa, selena, fosfora, magnezijuma i cinka kojim obiluje indijski orah, glavni sastojak ovih cake popsa.
![]() |
Rođendanski cake pops |
- 200 gr indijskih oraha
- 3-4 kašike čokoladnog tahinija
- 2 kašičice meda
- 200 gr mlevenih badema
- 1 kašika kokosovog putera ili ulja
- 2 kašičice kokosovog proteina
- malo arome ruma
- zeleni kokos za posipanje
- 3 kašike tahinija
- 1 kašika meda
- 2 kašičice kakaa
Način pripreme:
Napraviti čokoladni tahini od navedenih sastojaka.
U blender ili secko staviti indijske orahe, čokoladni tahini, kokosovo ulje, med, kokosov protein i aromu ruma. Dobro izblendirati i umešati mlevene bademe. Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru pa formirati kuglice. Kuglice bosti na slamčicu i uvaljati u kokos.
Prijatno, uživajte!
Коментари
Постави коментар