Pasulj sa kinoom

 

Kinoa je namirnica o kojoj sam već pisala i zaključila da je trebam češće primenjivati u ishrani. Pasulj je jelo kome kinoa savršeno pristaje. 
Ne trebaju vam velike količine za pripremu ovog jela, jer kinoa služi samo kao dopuna pasulju, umesto upržavanja, ukoliko to radite, jer mu daje gustinu. Kinoa ima neutralan ukus, tako da nema potreba da se plašite da će vam pokvariti jelo.
Ovo je jedan od primera kako obično jelo koje je svakodnevno prisutno u čovekovoj ishrani može da bude super zdravo uz dodatak kinoe. Ukoliko su vam deca probirljiva ovo je najlakši način da im ponudite kinou.
Ja ću vam opisati moj način kuvanja pasulja, mada ga vi možete spremati i na drugačiji način.Veoma je bitno da kinou ne kuvate sa pasuljem, jer kao što znate, pasulj se dugo kuva, a kinoa bi time izgubila svoje  nutritivne vrednosti i ne bi nam dala ono što u stvari ima. 


Pasulj sa kinoom
Pasulj sa kinoom



                           Sastojci:


-  500 gr pasulja
- 1- 2 glavice crnog luka
- 3- 4 šargarepe
- 1 paprika
- 2-3 češnja belog luka
- pola šole kinoe
- malo soli
- zrna korijandera


                  Način pripreme:

Ostaviti preko noći pasulj u vodi, isto uraditi i sa kinoom.
Na malo ulja propržiti crni luk sitno iseckan kao i beli, dodati šargarepu i papriku isečene na kockice. Zrna korijandera u tučku obraditi na sitno i dodati uprženoj smesi, a zatim dodati pasulj, naliti vodom i posoliti. Ja pasulj kuvam u ekspres loncu, poklopim i ne razmišljam o njemu nekih dva sata. Dok se pasulj kuva, kinou koja je odstojala u vodi preko noći skuvati u dva puta više vode, od prilike nekih pola sata. Kada je pasulj gotov dodati mu proceđenu kinou.


                    Prijatno, uživajte! 

Коментари

Популарни постови