Zeljanik

 


Ovih dana spremam dosta zelenog povrća,  isključivo zelje jer ga trenutno ima dosta.  Ukućani imaju različite reakcije na to, nekima se manje sviđa,  a nekima više.  Sve u svemu meni ova ishrana savršeno odgovara,  em ne košta ništa,  em je zdrava.  Ovog puta sam se odlučila za zeljanik,  tradicionalno jelo sa Kosova, veoma ukusno,  čak se i deci svidelo.  Savršeno ide uz jogurt,  brzo se sprema,  šta će vam više. 
Ostalo nam je i za ujutru tako da je Nada uživala u svom doručku. 

Zeljanik

Sastojci:

- 600 gr. kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 šoljica ulja
- 1 kasicica soli
- kisela voda po potrebi
- 1 kg. zelja
4 jajeta
-500  gr. sira
- 1 šoljica ulja
2 jajeta
- pavlaka
- jogurt

Način pripreme: 

Zamesiti testo kao za proju od kisele vide, ulja, praška za pecivo i kukuruznog brašna. Podeliti testo na dva dela , prvi prosuti u podmazan pleg, a preko njega staviti fil koji se pravi od zelja, jaja, sira u ulja. Preko fila staviti drugi deo testa. Masu staviti u rernu i peći nekih pola sata na 200 stepeni. Izvaditi iz rerne i naliti sa izmucenim jajima sa malo pavlake i jogurta. Peći još 15 minuta. 

Uživajte i prijatno! 

Коментари

Популарни постови