Zeljanik
Ovih dana spremam dosta zelenog povrća, isključivo zelje jer ga trenutno ima dosta. Ukućani imaju različite reakcije na to, nekima se manje sviđa, a nekima više. Sve u svemu meni ova ishrana savršeno odgovara, em ne košta ništa, em je zdrava. Ovog puta sam se odlučila za zeljanik, tradicionalno jelo sa Kosova, veoma ukusno, čak se i deci svidelo. Savršeno ide uz jogurt, brzo se sprema, šta će vam više.
Ostalo nam je i za ujutru tako da je Nada uživala u svom doručku.
![]() |
Zeljanik |
Sastojci:
- 600 gr. kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 šoljica ulja
- 1 kasicica soli
- kisela voda po potrebi
- 1 kg. zelja
4 jajeta
-500 gr. sira
- 1 šoljica ulja
2 jajeta
- pavlaka
- jogurt
Način pripreme:
Zamesiti testo kao za proju od kisele vide, ulja, praška za pecivo i kukuruznog brašna. Podeliti testo na dva dela , prvi prosuti u podmazan pleg, a preko njega staviti fil koji se pravi od zelja, jaja, sira u ulja. Preko fila staviti drugi deo testa. Masu staviti u rernu i peći nekih pola sata na 200 stepeni. Izvaditi iz rerne i naliti sa izmucenim jajima sa malo pavlake i jogurta. Peći još 15 minuta.
Uživajte i prijatno!
Коментари
Постави коментар