Zelene pljeskavice od  koprive 

 


Obožavam proleće! Moje omiljeno godišnje doba, ali ne samo zbog divnog prolećnog sunca i blagog povetarca koje daje najlepši šmek proleću, već zbog mladih kopriva po najviše. Najbolnija hrana za koju se vredi žrtvovati i istrpeti peckanje prstiju neko vreme.
Pokušavam da svojim optimizmom zarazim i ukućane, najpre decu koja nisu baš oduševljena mojim današnjim ručkom, jer su već nedelju dana na ishrani koja je bazira na zelenisu jer je sezona istog.
Veliki sam ljubitelj tog istog zeleniša, ali moj favorit je definitivno kopriva, majka svih zeleniša.
Kako da prevarite dete da jede koprive? Ja sam svoje srednje prevarila tako što sam pričala za sve zeleno da je spanać, koji inače voli iz vrtića. Starije nije oduševljeno, ali jede jer nema drugo, a najmlađe? E to je misterija... Ako imate ideju, javite!

Zelene pljeskavice od koprive

Sastojci:
-3 jajeta
 - 3 kasike brašna ( integralno, speltino, razeno, heljdino, može i
belo)
   - jedan mladi crni luk
   - kašičica soli
  - pola kašičice kurkume
- prezla
- koprive

Način pripreme:

Očistiti koprive i dobro ih oprati. Iseckati na sitno mladi luk i koprive dodati im jaja, so, brašno, kurkumu. Formirati od mase pljeskavice i uvaljati svaku u prezlu. Ukoliko vam se učini da su previše mekane dodati još brašna, ali da ne bude ni previše tvrdo. Izbor brašna je na vama, mi u kući ne koristimo belo, a vi ukoliko želite možete. Pljeskavice pržite u ulju sa obe strane dok ne dobiju lepu, rumenu boju. 

Prijatno, uživajte!

                                    


Коментари

Популарни постови