Palačinke od heljde i sirovi krem
Nekada nisam obraćala paznju na to šta jedem. Više puta sam i ja razmišljala kao i većina ljudi, nije bitno da li je zdravo, važno da je ukusno. Ali to se valjda menja kada dobijete decu pa vam se nešto desi u glavi i počnete drugačije da razmišljate. Kod mene je teklo dosta sporo jer nisam znala kako to da promenim.Danas moj najstariji sin ima veoma loše navike u ishrani koje se upravo u najranijem detinjstvu grade. Vukan je za nijansu drugačiji, a Nada retko da započne dan bez voća.
Jesti palačinke u našoj kući značilo je da eurokrem mora biti na stolu. Pokušavala sam da ih prevarim sa marmeladom, medom, ali su se uvek vraćali kremu. To me je užasno nerviralo. I sinoć, kada sam pravila ove palačinke, Vukan je pitao da li ima krem. Rekla sam da ima i dala mu sirovi krem. Čekala sam reakciju, a reakcija je bila neverovatna. Svidelo mu se! Vukan koji nije mogao da zamisli palačinku bez eurokrema jede sirovi krem, divno, moja misija je uspela.
Palačinke od heljde su čudo. Možda vam ukus bude neobičan, jer je heljdino brašno oštrijeg ukusa, ali to je dok se ne naviknete. Heljda je žitarica bogata mineralima kao nijedna druga. Snižava visok krvni pritisak jača memoriju i koncentraciju, reguliše malokrvnost.
Nemate razloga da ne jedete heljdu ☺.
![]() |
Palačinke od heljde i sirovi krem |
Sastojci za palačinke:
- 2 jajeta
- 20 kašika heljde
- 1 časa kisele vode
- 2 čaše obične vode
- malo soli
- 2 kašike ulja
Način pripreme:
Umutiti jaja sa heljdom, dodati so, ulje, vodu. Prziti kao i obične palačinke.
Sastojci za sirovi krem:
- 200 gr. urmi
- 3 kašike kakaa
- 2 kašike kokosovog ulja
Način pripreme:
U blenderu izmiksati urme, kokosovo ulje i kakao. Kremom mazati palačinke.
Prijatno, uživajte!
Коментари
Постави коментар