Vikend doručak


Najlepši doručak ikada spremljen- kljukuša! Recept nije moj, preuzet je sa bloga "Hleb i lale" mada malo izmenjen, na moj način.
Zašto vikend doručak? Zbog belog luka koga ima u izobilju u ovom jelu. Baš to mu daje divan šmek, onaj neodoljivi. Do sad smo ga jeli samo Boban i ja, ali danas nam je uskočila Nada i " poremetila" naš mali, vikend ritual.
Kljukuša se veoma brzo pravi, mada preporučujem da kukuruz skuvate uveče i da ga preko noći ostavite da se cedi, tako ja radim. Ujutru samo napravite testo, ispecite, naseckajte beli luk i to bi bilo to. 
Ukoliko ste fan belog luka, preporučujem, nećete se pokajati.


Vikend doručak
Sastojci:
- 2 jaja
- 200 gr. speltinog ili nekog drugog brašna
- 200 ml. vode
- pola praška za pecivo
- so
- oko 200 gr. kuvanog kukuruza
- 1 kockica maslaca
- 3 čena belog luka
- jogurt

                 Način pripreme:

Skuvati kukuruz i ostaviti da se dobro ocedi i ohladi. Za to vreme napraviti testo od jaja, brašna, vode , praška za pecivo i soli. Umešati u testo kuvan kukuruz i smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći 25 minuta na 200 stepeni. Slobodno smesu sipajte u veći pleh i rastanjite jer kljukusa treba da bude tanja. 
Kada se testo ohladi iseći ga na kockice i rasporediti u dublju, keramičku činiju. Preko nabacati sitno iseckan beli luk, a preko belog luka preliti kockicu maslaca zagrejanog do ključanja, ravnomerno svuda. Umesto maslaca možete koristiti ulje, oko 20 ml. Preko svega naliti malo jogurt.

                  Prijatno, uživajte!

Коментари

Популарни постови