Hrono pogača
Beli hleb ne jedemo već neko vreme i to je bila jedna od stvari koja mi je najteže pala. Obožavam sve vrste peciva, hlebova, testenina... U stanju sam da pojedem mnogo i svesna sam da mi to ni malo ne pomaže u borbi sa kilogramima.
Ova pogača nam je ostala iz perioda kada smo bili na hrono ishrani i danas je često spremam.
Uglavnom vrtim u krug 3- 4 recepta za hlebove koje jedemo.
Hrono hlebovi se prave bez kvasca, isključivo sa praškom za pecivo ili sodom bikarbonom. Od ove količine ispadne baš velika pogača i njena prednost je u tome što može da stoji i do pet dana, a da zadrži svežinu.
Hrono ishranu smo probali i mesec i po dana se pridržavali tih pravila, ja sam smrsala 3 kg., a Boban 6 kg, Za to vreme je uspeo da reguliše pritisak i šećer dovede do granice normalnosti.
Mana hrono ishrane iz mog ugla je što je dosta skupa, izbor namirnica koje se koriste je oskudan, vremensko ograničenje obroka...
Hrono ishrana je veoma dobra zamisao, efikasna je, ali i naporna sa toliko pravila kojih se treba pridržavati i voditi računa bukvalno o svemu.
Hrono ishrana je veoma dobra zamisao, efikasna je, ali i naporna sa toliko pravila kojih se treba pridržavati i voditi računa bukvalno o svemu.
Što se hleba tiče, deca nisu bila oduševljena promenom.
Nada se prvo susrela sa njim pa ga i danas jede, dok Vukan i Pavle ipak preferiraju beli hleb. Pre sam morala da im kupujem, ali već neko vreme to ne radim. Čak više i ne pitaju da li ima kada sednu za sto, ali se uvek obraduju kada ga negde vide.
![]() |
Hrono pogača |
Sastojci:
- 2 šolje integralnog brašna
- 2 šolje razenog brašna
- 1 šolja heljdinog brašna
- 2 supene kašike semenja
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
- 5 kašika maslinovog ulja
- 2 šolje kisele vode
Način pripreme:
Pomešati sve suve sastojke, dodati im ulje i zamesiti testo sa kiselom vodom. Peći na 180 stepeni nekih sat vremena.
Prijatno, uživajte!
Коментари
Постави коментар