Domaće kokosovo mleko
Kako napraviti domaće kokosovo mleko u kućnim uslovima? Skroz jednostavno, uz pomoć blendera i cediljke.
Kada sam ga prvi put napravila bila sam skroz iznenadjena rezultatom. Nisam još uvek naišla na kupovno, ali se sećam da sam probala jednom prilikom direktno iz kokosovog oraha. Da li je to isto, ne znam, ali sam sigurna da je ovo kokosovo mleko zaista odlično i podseća na to koje sam nekad pila.
Jedina mana je što od ove količine ispadne samo jedna šolja, ali to vam je dovoljno ukoliko želite da napravite kolač, tortu ili neki napitak.
Ja sam ovog puta iskoristila za pripremu kokos kuglica, možete i ovsenu kašu da pripremite sa njim. Čvrstu sadržinu koja se nalazi na površini tegle iskoristite za pripremu raznoraznih soseva, u kombinaciji sa pavlakom za kuvanje verujem da bi bila odlična.
![]() |
Domaće kokosovo mleko |
Sastojci:
- 500 ml. vrele vode
- 100 gr. kokosa
Način pripreme:
Naliti vrelu vodu preko kokosa i to ostaviti da prenoći u tegli sa poklopcem. Može da stoji i par sati, ali ja obično spremam uveče za ujutru. Kada odstoji, prebaciti sadržinu u blender, izblendirati i procediti kroz cediljku ili gazu.
Prijatno, uživajte!
Коментари
Постави коментар