Piletina sa 40 čenova belog luka
Francuski specijalitet koga sam već nekoliko puta pravila i svaki put sam oduševljena ukusom. Jedina mana ovom jelu je što treba očistiti 40 čenova belog luka i što mi uvek teško pada, ali je vredno žrtve.
Najbolje je ovo jelo pripremati nedeljom jer tada ste obično kući i nećete druge uznemiravati opojnim mirisima koje ćete širiti oko sebe.
Ovo jelo je veoma, veoma socno i mekano tako da će ga deca bez problema jesti i uživati u njemu. Svi znamo koliko je beli luk zdrav i koliko svojim antibakterijskim svojstvom povoljno utiče na čoveka i zbog toga se nemojte libiti da svojoj deci pružite ovakav jedan hranljiv i ukusan obrok.
![]() |
Piletina sa 40 čenova belog luka |
- 1 kg. bataka i karabataka
- 40 čenova belog luka
- maslinovo ulje
- so
- ruzmarin
- ulje za przenje
Način pripreme:
Ja sam koristla batake i karabatake, a vi možete billo koje delove od pileta.
Premazati meso maslinovim uljem, začiniti solju i ruzmarinom i propržiti sa svih strana dok piletina ne dobije lepu, rumenu boju. Redjati meso u pleh i preko prosuti čenove belog luka. Pleh prekriti aluminijumskom folijom, a ako imate vatrostalnu činiju peći u njoj. 15 minuta pred kraj pečenja skinuti foliju da se piletina zapece.
Prijatno, uživajte!
Коментари
Постави коментар