Kolač od jagoda


Kolač od jagoda

Kakvo je to oduševljenje kada iz bašte izviri prva rumena, sočna jagoda, a za njom i sve ostale! Jedini problem nam je kiša koja ih je upropastila i nisu ovih poslednjih dana bile za jelo, ali za neki smoothie ili kolač, što da ne.

Kolač od jagoda

Moja deca u principu vole jagode, mada se to ne može reći i za svo ostalo voce. Jagode su im ipak nekako najdraže, naročito kada ih sami uberu. Ovaj kolač je bio pun pogodak, posebno zbog ,,čokoladnog,, preliva koji mu je dao posebnu draž. 


Kolač od jagoda

Najviše mi se svideo ukus koji je preovladao, a za to je krivo raženo brašno. Do sad sam za pripreme kolača koristila isključivo ovseno brašno, ali od sada jedan od sastojaka biće i ovaj.


Sastojci:


- 5 jaja
- 100 gr fruktoze
- 2 banane
1 šolja mleka
- 3 kašike kokosovog ulja
- 1 šolja raženog brašna
- pola šolje ovsenog brašna
- pola šolje griza
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika arome vanile
- cimet
- 3 kašike kakaa
- 3 kašike kokosovog ulja
- malo mleka
- jagode


Kolač od jagoda

Način pripreme:


Umutiti penasto belanca, dodati fruktozu, a zatim žumanca. Dodati mleko, ulje, aromu vanile i izgnjecene banane. Brašno, griz i prašak za pecivo promešati u posebnoj činiji pa sjediniti sa umućenim jajima. Dodati cimet po ukusu.  Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i preko nabacati jagode. Peći na 180 stepeni dvadesetak minuta, dok ne porumeni.
Preliv napraviti od kakaa, kokosovog ulja i malo mleka koje rastopiti na vatri dok se ne sjedini i postane glatko. Pečen kolač preliti prohladjenom glazurom i po želji dodati jagode.

Prijatno, uživajte!

Коментари

Популарни постови