Integralne kiflice
Moj najveći porok- peciva od belog brašna, kiflice, pogačice, pite, krofne... Morala sam da ih se odreknem i da ih zamenim ovom varijantom, sva sreća da ima zamene za njih.
Da se razumemo, ove kiflice nisu onako mekane i vazdušaste kao od belog brašna, ali su veoma ukusne. Ja uglavnom mešam brašna, koristim ona koja imam u kući, dodajem i semenke koje mi se nadju u tom trenutku, ma pustim mašti na volju.
Ovo je recept koji sam dobila od Aleksandre i zahvaljujući tom receptu naučila sam da spremam kiflice da budu onako mekane i lepe. Predpostavila sam da će i integralne ispasti približno dobre i nisam pogrešila.
Deci se svidelo, gosti kažu da su dobre, muž je zadovoljan, mislim da je dovoljno.
Satojci:
- 900 gr. brašna
- 300 ml. vode
- 300 ml. mleka
- 1 kocka kvasca
- 300 ml. ulja
- semenke po izboru
- 1 kašičica soli
- jaje za premazivanje
Način pripreme:
Razmutiti kockicu kvasca u mlakom mleku i ostaviti da " krene". U dublju činiju pomešati brašno, so, ulje, semenke , kvasac , vodu. Zamesiti testo na koga zaboravite neko vreme dok ne počne da se udvostrucuje. Rastanjiti ga na brasnjavoj površini i formirati kiflice koje redjati u pleh obložen papirom za pečenje. Premazati jajetom i posuti susamom.
Prijatno, uživajte!
Deci se svidelo, gosti kažu da su dobre, muž je zadovoljan, mislim da je dovoljno.
![]() |
Integralne kiflice |
Satojci:
- 900 gr. brašna
- 300 ml. vode
- 300 ml. mleka
- 1 kocka kvasca
- 300 ml. ulja
- semenke po izboru
- 1 kašičica soli
- jaje za premazivanje
Način pripreme:
Razmutiti kockicu kvasca u mlakom mleku i ostaviti da " krene". U dublju činiju pomešati brašno, so, ulje, semenke , kvasac , vodu. Zamesiti testo na koga zaboravite neko vreme dok ne počne da se udvostrucuje. Rastanjiti ga na brasnjavoj površini i formirati kiflice koje redjati u pleh obložen papirom za pečenje. Premazati jajetom i posuti susamom.
Prijatno, uživajte!
Коментари
Постави коментар