Integralne kiflice


Moj najveći porok- peciva od belog brašna,  kiflice, pogačice, pite, krofne... Morala sam da ih se odreknem i da ih zamenim ovom varijantom, sva sreća da ima zamene za njih. 
Da se razumemo, ove kiflice nisu onako mekane i vazdušaste kao od belog brašna, ali su veoma ukusne. Ja uglavnom mešam brašna, koristim ona koja imam u kući, dodajem i semenke koje mi se nadju u tom trenutku, ma pustim mašti na volju.
Ovo je recept koji sam dobila od Aleksandre i zahvaljujući tom receptu naučila sam da spremam kiflice da budu onako mekane i lepe. Predpostavila sam da će i integralne ispasti približno dobre i nisam pogrešila.
Deci se svidelo, gosti kažu da su dobre, muž je zadovoljan, mislim da je dovoljno.


Integralne kiflice

                       Satojci:

- 900 gr. brašna
- 300  ml. vode
- 300 ml. mleka
- 1 kocka kvasca
- 300 ml. ulja
- semenke po izboru
- 1 kašičica soli
- jaje za premazivanje

                 Način pripreme:

Razmutiti kockicu kvasca u mlakom mleku i ostaviti da " krene". U dublju činiju pomešati brašno, so, ulje, semenke , kvasac , vodu. Zamesiti testo na koga zaboravite neko vreme dok ne počne da se udvostrucuje. Rastanjiti ga na brasnjavoj površini i formirati kiflice koje redjati u pleh obložen papirom za pečenje. Premazati jajetom i posuti susamom.

               Prijatno, uživajte!




Коментари

Популарни постови