Tart od malina i kupina
![]() |
Tart sa malinama i kupinama |
Nekako sam uvek zaobilazila ovakve vrste kolača od prhkog testa, danas mi nije jasno zbog čega, jer moj prvi pokušaj pravljenja tarta se završio veoma uspešno , čak neočekivano dobro.
![]() |
Tart sa malinama i kupinama |
I tako sam rešila jednog dana da isprobam ovaj divni recept po najvećoj vrućini. Sto puta sam otvarala rernu da vidim šta se dešava unutra, da mi ne daj bože izgori, korigovala temperaturu , pipkala fil, da nije previše redak i molila se da uspe.
![]() |
Tart od malina i kupina |
Posle 45 minuta briga i strahova, izvlačim iz rerne ovu lepoticu, rumenu i neodoljivu pravo na hlađenje i fotografisanje na terasi.
![]() |
Tart od malina i kupina |
Sastojci :
- 3 kašike hladnog mleka
- 200 gr maslaca ili margarina
- 300 gr speltinog brašna
- 1 žumance
- 2 kašike meda
- 1 kašičica arome vanile
- 400 gr malina i kupina
- 3 kašike griza
Maslac iseckan na kockice iz frižidera staviti u činiju zajedno sa žumancem, medom, aromom vanile, mlekom i na kraju dodati brašno. Brzo zamesiti testo, najbolje viljuškom kako se margarin od toplote ruku ne bi topio. Od formiranog testa napraviti loptu koju držati u frižideru pola sata pre upotrebe. Za to vreme napraviti fil od malina i kupina, dodati im med i griz, uloga griza je da upije tečnosti iz voća kako ne bi bio previše redak.
Testo podeliti na dva dela, prvi deo razvući preko pleha predhodno premazanim maslacom, preko kore sipati fil, a od ostatka testa tart ukrasiti po želji, ja sam pravila tračice i naizmenično ih ređala.
Peći 45 minuta na 200 stepeni.
Prijatno, uživajte!
Коментари
Постави коментар