Punjene paprike
Punjene paprike ne moraju biti uvek sa mesom. Možda vas je naziv naveo da pomislite da su sa mesom, ali ovoga puta biće malo drugačije, a veoma ukusno i jednostavno.
Ovo jelo je meni jedno od omiljenijih. Nisam ih do sada pravila sa baburama, obično sam koristila crvene paprike, tzv. " slonovo uvo", ali nisu loše ni na ovaj način.

Ponekad pomislim da nam je dosta mesa i u takvim situacijama jedno od jela su upravo ove paprike. Brzo se spremaju, a najlepše su kada odstoje u frižideru, onako hladne, tako da može poslužiti i kao odlično predjelo.

Sastojci:
- 5- 6 babura
- 3 jajeta
- 250- 300 gr sira
- maslinke bez koštice
- malo mleka
- paradajz za zatvaranje
- ulje
Način pripreme:

Napraviti nadev od umućenih jaja, sira, malo mleka i maslinki isečenih na sitno. Puniti paprike nadevom i zatvarati ih kolutovima od paradajza. Paprike ređati na nauljanu posudu i peći ih u rerni nekih 45 minuta na 200 stepeni. Ukrasiti svežim listom matičnjaka.
Prijatno, uživajte!
Коментари
Постави коментар